Hozzátartozói csoport

Emberi létünk függésen alapszik. Függünk az ételtől és italtól, környezetünk életfeltételeitől, az oxigéntől amit belélegzünk, de a családi rendszerben kapott fizikai és érzelmi szükségleteink kielégítésétől is. Van az életünket szolgáló, szükséges függés, de van pusztító és ártó is. Eltérő lehet függőségünk tárgya és mértéke, sőt még a tudatosságunk, beismeréseink szintje is. Ha rászokunk egy élvezeti cikkre, legyen az cigaretta, alkohol vagy drog, édesség vagy egy kütyü, akár tevékenység vagy társ – a hozzá való ragaszkodásunk, az utána való sóvárgásunk erős függőségi viszonyt eredményez. Ez akkor válik igazán ártóvá, ha a kielégülési vágy irányítja életünket és elveszítjük a kontrollt. Az erős függő általában önpusztító módon él, minden tönkretesz maga körül. Ilyenkor az emberi kapcsolatok sérülnek, az élet egyre több területe válik működésképtelenné.

Egy függő családtagjaként tehetetlennek és elgyötörtnek érezhetjük magunkat, tanácstalanság és kiszolgáltatottság társul a düh és elkeseredettség érzéseivel. Egy függő ember családtagjának is köze van ahhoz, ami a függőség miatt vele történik. A saját részünket nekünk kell átélnünk és átdolgoznunk ebből a történetből is.


Ha válaszokat keresel kérdéseidre, szeretnéd és kész vagy meglátni a dolgok mögötti igazságot, megtapasztalni a csoport megtartó erejét, és ha támogatást keresel és erőt merítenél a találkozókból, akkor a Hozzátartozói csoport vár téged.

A csoport célja megismerni saját folyamatainkat, megtapasztalni, hogy nem vagyunk egyedül, az összetartozás és megosztás által erősödni, erősíteni egészséges részünk. Havonta beszélgetünk egy adott témáról, megosztjuk egymással gondolatainkat, nehézségeinket. Figyelünk egymásra és őszintén, segítő szándékkal együtt vagyunk.
Havonta beszélgetünk egy adott témáról, megosztjuk egymással gondolatainkat, nehézségeinket. Figyelünk egymásra és őszintén, segítő szándékkal együtt vagyunk.

A csoportba előzetes bejelentkezés szükséges valamelyik elérhetőségemen:
+36305724257 mrsanitalaczi@gmail.com

További tartalmakért kövesd Facebook oldalam!