a testi-lelki gyógyulásról, a testi-lelki gyógyulásért

Munkám során a családállítás és sorsmodellezés elméleti és gyakorlati tudását ötvözöm lelkigondozói segítő szolgálatban. Blogom a segítő munkámban való megfigyeléseim és tapasztalataim írásai, saját gondolataim és véleményem, amiről úgy látom pozitív hatást gyakorol az emberekre, előrevisz és a gyógyulást szolgálja – test és lélek gyógyulását .

A testi-lelki gyógyulás számomra azt jelenti, hogy a test és a lélek elválaszthatatlan egységben létezik feltételekhez kötött világunkban, itt és most, ebben formában nem létezhetnek egymás nélkül. Együtt mutatják tiszta valónk és létformánk aktuális állapotát. A test tükrözi a lélek, vagyis a tudat legbelsőbb, mély, tudattalanban tárolt benyomásokból felépült jelenlegi állapotát. Az ember összetettségében elménk számára felfoghatatlan működésű csoda, egyszerre hordozza a múltat, az ősök lenyomatát, fájdalmai és korlátai sorát, ahogy potenciális lehetőségeit, örömeit és erősségeit is, sok kis szeretet-magként. Énünk mindezek összessége találkozva a jelen pillanat döntéseivel, egy egyedi összetételű belső (a lélek jelen állapota) és annak külső kivetülése (a test fizikai megjelenése, állapota, képességei). A szeretet és a változás ami állandó, minden más formálható, és formálódik, változik önmagától is. A változást, fejlődést és gyógyulást segíthetjük önismerettel, tudatossággal és belső lelki munkával.

A gyógyulás az jelenti, hogy felismerjük az igazságot, meglátjuk és elfogadjuk azt, ami van, változtatunk azon, amin tudunk és jól élünk együtt azzal, amin változtatni nem lehet, megbékélve, szeretetben.

A Tér, ami minket nem csak körülvesz de tartalmaz, minden információ birtokosa, nem elválaszt hanem összeköt minket. A Tér találkozások színtere, kapcsolódások, megélések lehetősége, az Élet maga, amiből megszületni és amihez visszatérni kell. Amikor állítás vagy egyéni beszélgetés során választ kapunk egy kérdésre, megnyílunk a térben már meglévő információ, az igazság felé.

A belső munka során belenézünk a lelkünkbe, és merjük hagyni magunknak meglátni az igazságot. Találkozunk az ősök fájdalmával, elmúlt események hatásaival, de meglátjuk örömeiket, erejüket és értékeiket is – szembenézünk örökségünkkel, azzal, hogy milyen mintákat követünk és hogy milyen program fut (általában tudattalanul) bennünk, és ha sikerül a cipelt terheket letenni, azok erőforrássá alakulva változást hoznak. A belső, lelki munka hat a testre, ahogy a lelki tartalmak és traumák feldolgozatlansága a testen keresztül üzenve jelenhet meg.

Minden gyógyulni akar, minden síkon, időben és szinten. A test a külső megjelenési formánk minden szépségével, nehézségével és rendellenes működésével, mindaz akik belül vagyunk, történeteink, kvalitásaink, erőnk és elakadásaink, feladataink és megküzdéseink, valódi belső énünk minden apró elemének összeadódása egy külső fizikális kivetülésben. A betegségek üzenetét megpróbáljuk értelmezni, abban őszintén meglátni milyen célt szolgál az általunk (tudattalanul) teremtett körülmény, és annak okával dolgozni lelki szinten (a test gyógyítása mellett fizikai szinten).

Explore More

A gyógyulás testi vagy lelki?

November 15, 2017

A gyógyulás testi vagy lelki? Amikor szétvakarom a bőröm a pikkelysömör miatt, az genetika és szarokat ettem össze, vagy lelki leképződés és ezzel építek falat magam köré, meg nem fogadom el

Ami veled történik az velem is történik.

February 9, 2018

Magam alakítom a világom. Tényleg! Ami veled történik, az velem is történik. Mindenben, oda-vissza. Hívhatjuk karmának; nagyon leegyszerűsítve azért rúgtál bokán, mert valamikor én is bokán rúgtalak, és az univerzum egyensúlyra

Végig kell gondolnom a dolgot…

December 4, 2017

Végig kell gondolnom a dolgot… “Tudod, mi a helyzet az ilyen végiggondolással? Olyan, mint annak a lelkésznek az esete, aki a lelkigyakorlatok után azt mondta: ‘A fene egye meg, a lelkigyakorlatok