egyéni beszélgetések

Egyéni

A tanulmányok szerint leggyakoribb nehézségeink a szorongásos zavarok, az álmatlanság, a depresszió. Ezt követik szintén jelentős mértékben a pszichoszomatikus betegségek mint például hipochondria, testkép-zavar, fájdalom-szindróma, az alkohol- és drogfüggőség.

Számos jelenség (a globalizáció, a modernizáció, az individualizáció, a gazdasági válságok, a női-férfi szerepek és határok felborulása, a közösségek szétesése) folyamatos és együttes hatásai kiváltották a modern korunkra jellemző háztartási- és családszerkezeti változásokat. Az emberek rengeteg betöltendő szerepeivel kapcsolatban nehézségek merülhetnek fel. Az élet különböző területeiről ránk nehezedő nyomás, a teljesítés kényszere és az állandó rohanás stressze összeér a széttört családszerkezetből és közösségek felbomlásából származó magánnyal, amitől érthető módon érezhetjük ingerültnek, kimerültnek, kiégettnek vagy elveszettnek magunkat. Jó esetben találunk egy hobbit, ami segít, rossz esetben az is csak egy teljesítendő teherré válik, ami csak tovább ront a helyzeten.

Az egyéni beszélgetések nagyon jótékony hatásúak, önmagában már az is segít, hogy van kivel megosztani a terheket, hogy van tere a nehézségeknek, a kapcsolódás is gyógyító. Egy tapasztalatokból merítő szakember objektív nézőpontjai segíthetnek megtalálni a megoldásokat, erőt meríteni és tovább menni. Segít a mentális állapot javításában, ahol még nem orvosi szintű a probléma (illetve az orvosi kezelés kiegészítéséül szolgálhat) és válaszokat találni belső vívódásainkban. Rendkívül izgalmas módja az önismereti úton önmagunk megismerésének, felfedezésének és az összefüggések megtalálásának.

“Ismerd meg tenmagad!Gnóthi szeauton!
Delphoi jósda felirata

Az egyéni beszélgetések során feltárjuk a nehézségek gyökereit és az erőforrások támogató erejét. Kérés szerint akár egyéni állításra is van lehetőség. 
A négyszemközti beszélgetések ideje 60 perc, az egyéni családállítás 90 perc.

További tartalmakért kövesd Facebook oldalam!